Sürdürülebilir bir gelecek için hayata geçirilen uygulamalar her geçen gün önemini artırırken Zorlu Enerji’nin teknoloji markası ZES (Zorlu Energy Solutions), 24 Ekim Uluslararası İklim Eylem Günü’nde düşük emisyonlu elektrikli araçların kullanımına dikkat çekti.
Dünyada fosil yakıtlı araçların kullanımının her geçen gün azalacağı öngörülürken elektrikli araçlar için şarj istasyonu altyapısını kurarak Türkiye’yi geleceğe hazırlayan ZES’in istasyon sayısı 100’e ulaştı. ZES, böylece Türkiye’nin 14 büyükşehrini birbirine bağlarken toplamda 24 şehir arasında kesintisiz ulaşım sağlıyor.
Uluslararası İklim Eylem Günü’yle (24 Ekim) birlikte dünyanın iklim konusunda attığı adımlar gündem yaratmaya devam ediyor. Geleceğe temiz bir dünya bırakmak için alınması gerek önlemler günbegün artarken ulaşım için kullanılan motorlu taşıtların etkileri de tartışılıyor.
Her gün kullanılan fosil yakıtlı araçların yakın gelecekte kullanımdan kalkması tartışması ise bu alanda önemli bir yer tutuyor. Yapılan araştırmaların sonuçlarına ve gelişmiş ülkelerin bu konuda izlediği yola bakılırsa dünyanın geleceği elektrikli araçlardan geçecek. Bir Zorlu Enerji markası olan ZES, 24 Ekim Uluslararası İklim Eylem Günü’nde konuya dikkat çekiyor ve şarj istasyonu sayını her gün artırarak elektrikli araç ekosistemi için Türkiye’yi geleceğe hazırlamaya devam ediyor.
ZES’ten kesintisiz ve “düşük emisyonlu” sürüş keyfi
Fosil yakıtlı araçlara alternatif olarak kullanılması hedeflenen elektrikli araçlar; çevreci ve tasarruflu yönleri, düşük emisyonlu ve gürültüsüz olmalarıyla öne çıkıyor. Ancak ülkemizde elektrikli araçların yaygınlaşması ve üreticilerin Türkiye pazarına girmesi için belirli altyapı koşullarının da sağlanması gerekiyor.
Bu konuda ise şirketlerden çeşitli adımlar atılırken yerli ve yenilenebilir enerjinin önde gelen şirketlerinden Zorlu Enerji, 2018 yılında kurduğu Zorlu Energy Solutions (ZES) markasıyla bu alana yatırım yapmaya devam ediyor. Hayata geçirdiği elektrikli araç şarj istasyonlarıyla İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Eskişehir, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Ankara, Muğla, Antalya, Denizli, Aydın, Edirne, Kırklareli, Yalova, Düzce, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Burdur ve Isparta şehirlerini birbirine bağlayan ZES, aynı zamanda sürücülerin Ege ve Akdeniz kıyılarına kesintisiz sürüş yapmasını sağlıyor. Bununla beraber halihazırda istasyonu bulunan şehirlere de alternatif rotalar için iyileştirmeler yapan ZES, bu kapsamda lokasyon, istasyon ve soket sayısını da her geçen gün artırıyor. Bugün 100 farklı lokasyonda ve 190 araç kapasitesiyle hizmet veren ZES’in hızlı şarj istasyonlarının sayısı 100’e ulaştı. ZES’in uzun vadeli hedefi ise 1000 istasyona erişmek.
POST A COMMENT.