Çoğunlukla toplanan sebzelerden oluşan tadım menüsü için kişi başına 3.950 Danimarka kronu (453 £) ücret alan Kopenhag restoranı, önümüzdeki ay Marylebone’daki bir Meksika restoranı ve South Bank’taki Sea Containers House’daki bir kokteyl barı ile işbirliği yapacak.
Restoranın “Noma 3.0” sunmayı vaat eden bir yan kuruluşu olan Noma Projects’in kreatif direktörü Thomas Frebel, Michelin yıldızlı Meksika-İngiliz restoranı Kol ve Lyaness kokteyl bar işletmesi ile ortaklıklar için altı kişilik bir ekibi Londra’ya götürecek. ünlü barmen Ryan Chetiyawardana (daha çok Bay Lyan olarak bilinir ) tarafından.
Ancak hiçbir girişim, Noma hayranlarına tam bir yemek sunmayacak ve oturabilmeleri garanti edilmiyor.
Kol ile 10 Eylül’de yapılacak ortaklıkta, müşterilere “bir dizi tuzlu atıştırmalık ve ardından bir tatlı” ile birlikte kokteyl veya alkolsüz bir alternatif 95 £ karşılığında sunulacak.
Frebel, menüye henüz karar vermediğini, ancak bunun Noma’nın öncelikle yerel olarak yetiştirilen, toplanan veya üretilen ürünleri kullanmak anlamına gelen locavore ideallerini kutlayacağını söyledi. Kesinlikle, işbirliği sırasında en yüksek hasat döneminde olması muhtemel olan İngiliz mısırından yapılan bir yemek olan yerel deniz ürünleri ceviche’si olacağını ve tatlı olarak deniz yosunu tuzu ile eşleştirilmiş Meksika çikolatalı dondurması veya şerbet olacağını söyledi. .
“Bir çeşit ısırık dizisi olacak. Buradaki fikir, bilgimizi ve anlayışımızı alıp Birleşik Krallık’ta bulunup Santiago Lastra [Kol’un kurucu ortağı ve ortak sahibi] ile çalışarak ilham almaya çalışmaktır,” dedi Frebel. “Heyecan verici ve harika bir şey bulacağız.” Biletler 20 Ağustos’ta satışa çıkacak .
Noma ekibi, müşterilerin şeflerle sohbet etmeye ve Noma Project’in tütsülenmiş mantar garumu, mısır yuzu acı sosu ve “toplayıcı salata sosu” da dahil olmak üzere yedi kiler ürününden oluşan yeni serisini denemeye teşvik edileceği 90 dakikalık üç oturum için her biri 60 bilet satıyor. ”.
Kilerdeki ürünlerin birçoğunun fiyatları henüz açıklanmadı, ancak 175 ml Vegan XO acı sosunun maliyeti 33 £, 100 ml Dashi RDX – “kombu, katsuobushi, sake ve mantarlardan yapılan güçlü bir dashi indirimi” – 24 £ ve “Noma fermantasyon laboratuvarı ekibi tarafından elle yapılan” 250 ml tütsülenmiş mantar garumu 19 sterlin.
Frebel, Londra ortaklıklarının, adını Danca nordisk (İskandinav) ve mad (yemek) kelimelerinden alan Noma’nın Kopenhag’daki restoranını gelecek yılın sonunda kapatıp , restoranını yeni bir restorana dönüştürmesinden sonra hızlanacak bir dizi projenin ilki olduğunu söyledi. bir araştırma ve geliştirme laboratuvarı.
Diğer fikirler arasında, muhtemelen “daha fazla tat geliştirmek [ve] bölgeye daha fazla lezzet özelleştirmek” için farklı ülkelerde kendi “yerel geleneklerden ilham alan fermantasyon tesislerini” oluşturmak yer alıyor. Başka bir plan, “İskandinavya’nın fiyortlarından birinde kendi yosun çiftliğimiz” ile sonuçlanabilir.
Restoranın Christianshavn semtindeki su kenarındaki akşam servisi için hazırlanan Frebel, “Noma Projeleri ile Noma’nın yenilik ve lezzet fikirlerini dünyayla paylaşmak istiyoruz” dedi.
” Avrupa’da , belki Amerika’da çok daha fazla [ortaklık] arıyoruz ” dedi. “Kısa vadeli plan, insanların ne istediğini, insanların neyle rezonansa girdiğini çözmeye çalışıyor.
“Anlamak ve geliştirmek ne inanılmaz olurdu, ‘yemeğin iPhone’u nedir?’; insanların her gün yemeklerini biraz daha lezzetli hale getirmek için kullanmak istediklerini henüz bilmedikleri bir şey. Onlara daha fazla yemek yapmaları, biraz daha sağlıklı, çok daha fazla bitki bazlı pişirmeleri için ilham vermek istiyoruz.”
Frebel, sos ve fermente ürün yelpazesinin genişletileceğini ve “dünya çapında küçük Noma mağazaları bile olabileceğini” söyledi.
Restoran 2024’ün sonunda kapanıp dünyanın en iyi 50 restoranı listesinde beş kez zirveye oturan bir dönemi sona erdirdiğinde, Frebel, René Redzepi liderliğindeki ekibin “gerçekten hayal kurmamıza izin vereceğini” söyledi.
Kaynak: theguardian
POST A COMMENT.