Silvano Makarna’nın lezzet yolculuğu Malatya’da devam ediyor

Silvan’ın Sorgül cinsi buğdayından yapılan ve birbirinden lezzetli endüstriyel olmayan doğal soslar ile sunumu yapılan Silvano Makarna yatırımcılardan ilgi görmeye devam ediyor.

İlk şubesini Diyarbakır’ın kadim semti ve merkez ilçesi Sur’da yüzyıllardır hizmet veren Kervansaray’da açan Silvano Makarna her geçen gün yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Malatya’da 1 Şubat 2025 günü ilk şubesini açan Silvano Makarna şube açılışını muhteşem bir organizasyon ile gerçekleştirdi.

Şube açılışında konuşan yatırımcı Davut Yusufoğlu, Diyarbakır’da kısa sürede büyük ilgi gören Silvano Makarna’nın Malatya şubesini açarak depremin yaralarını sarmaya çalışan Malatya’da istihdam yarattıklarını belirterek devamla şöyle dedi; “Malatyamızın hem ekonomik hem de sosyal anlamda kalkınmaya ihtiyacı var. Tüm Malatyalıların el birliği ile yatırıma ve istihdama gereken önemi vererek depremin yaralarını sarması lazım. Bizlerde Diyarbakır’da 2024 yılında faaliyete giren Silvano Makarna’nın lezzetlerini güzel şehrimiz Malatya’ya getirerek hem istihdam yaratmaya çalışıyoruz. Makarna’ya farklı bir tat ve sunum veren Silvano Makarna’yı şehrimize getirmenin sevincini yaşıyoruz. Protein değeri oldukça yüksek olan Silvano Makarna’yı doğal malzeme ve teknikler ile hazırlanan soslarla sunuyoruz. Hazır makarna ile servisimiz yok. Unumuz Diyarbakır’ın Silvan ilçesinin kadim buğday cinsi olan ‘Sorgül’ buğdayından yapılmaktadır. Malatyamıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Gastronomi Yazarı, Danışman Chef Mehmet Kudat’ın hazırladığı reçeteler ile tüketicilere sunulan Silvano Makarna’nın marka danışmanlığını, PR sektörünün bilinen isimlerinden Marka Geliştirme Uzmanı, Gazeteci-Yazar Adnan Ateş yapıyor.

Gastronomi’nin bilinen cheflerinin de hazır bulunduğu açılışta, deneyimli Chef Erdal Türksoy’un yaptığı sunum büyük ilgi gördü. Silvan Makarna’ın kısa hikâyesini anlatan Chef Mehmet Fatih Kalaycıoğlu protein değeri 18 olan Silvano Makarna’nın makarnada olması gereken değerin çok üstünde bir değer olduğunu protein değeri olarak hazır makarnalardan çok farklı olduğunu söyledi. Yurtdışında birçok markaya gastronomi danışmanlığı hizmeti veren Kalaycıoğlu, Silvano Makarna’nın lezzet olarak kendisinden 10 puan aldığını sözlerine ekleyerek devamla şöyle dedi; “Memleketim olan Malatya’ya bu vesile ile tekrar gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Malatyamıza yatırım yaparak istihdama imkân veren değerli yatırımcımızı da ayrıca tebrik ediyorum. Chef Mehmet Kudat’ın hazırladığı reçeteler ile tüketime hazır hale getirilen Silvano Makarna’nın lezzeti gerçektende anlatılmaz. Protein değeri yüksek ‘Sorgül’ cinsi buğdayın kullanılması ise bu makarnanın çok güzel bir hikâyesinin olduğunu bize gösteriyor. Hikayesi olan her girişim başarıyı hak ediyor”

Gastronomi dünyasının bilinen isimlerinden olan Chef Fırat Kaptan açılışta yaptığı konuşmada Silvano Makarnanın çok deneyimli bir ekip tarafından markalaşmaya doğru gittiğini çünkü satış ve büyümeden çok lezzet ve sunuma odaklandıkları için başarılı olacaklarına inandığını söyledi. Kaptan devamla şöyle dedi; “Chef Mehmet Kudat, sektörün gelişmesine katkılar sunmuş deneyimli bir Chef. Silvano Makarnanın reçetelerini kendisi hazırlıyor. Lezzet ve sunum farkı ile hemcinslerine göre daha farklı olan Silvano Makarnanın ilk şubesinin hem yatırımcıya hem de Malatya’ya hayırlı olmasını diliyorum”

Silvano Makarna hakkkında;

Silvan’ın ‘Sorgül’ cinsi protein değeri 18 olan buğdayından makarna yapan Silvano Makarna, ilk şubesini Diyarbakır Sur’da tarihi Kervansaray’da 2024’te açtı. 2024’te yapılan Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali’nde Diyarbakır’ın ‘Lezzet Noktası’ seçilen Silvano Makarna aynı yıl Diyarbakır’da gerçekleştirilen ‘6. Mezopotamya Gurme ve Yerel Lezzetler Fuarı’na katıldı. Yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği Silvano Makarna istikrarlı bir şekilde büyümeye devam etmekte.

Gastronomi Yazarı, Danışman Chef Mehmet Kudat’ın hazırladığı reçeteler ile tüketicilere sunulan Silvano Makarna’nın marka danışmanlığını, PR sektörünün bilinen isimlerinden Marka Geliştirme Uzmanı, Gazeteci-Yazar Adnan Ateş yapıyor.

EKOVİZYON DERGİ – ekovizyon.com.tr

Facebook Comments

POST A COMMENT.