Michelin rehberi’nde Türkiye’den 32 yeni yıldız

Adnan ateş’in haberi:

Dünyanın en itibarlı restoran derecelendirme sistemlerinden biri olan MICHELIN Rehberi’nin 2025 seçkisinde yer alan restoranlar, gururla sergileyecekleri plaketlerine Metro Türkiye tarafından 9 Ocak’ta Gastronometro’da düzenlenen özel bir törenle kavuştu.

Michelin Rehberi’nde Türkiye’den 32 yeni yıldız

Yeme içme sektörünün 35 yıldır en önemli iş ortaklarından biri olarak Türk mutfağının uluslararası platformlarda hak ettiği yere gelmesi için çalışmalarını sürdüren Metro Türkiye, dünyanın en itibarlı restoran derecelendirme sistemi olarak kabul edilen MICHELIN Rehberi’nin bu yıl da ana partneri olmaya devam ediyor. MICHELIN Rehberi’nin 2025 İstanbul, İzmir ve Muğla seçkisinde yer alan toplam 132 restoran, plaketlerini 9 Ocak Perşembe günü ülkemizin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’da Metro Türkiye tarafından düzenlenen özel törende teslim aldı.

MICHELIN Rehberi’nin 2025 İstanbul, İzmir ve Muğla seçkisinde yer alan restoranların şefleri ile yeme içme sektörünün temsilcilerinin katıldığı plaket töreninde yaptığı konuşmada Metro Türkiye CEO’su David Antunes, Türkiye’ye yatırım yapan ilk uluslararası perakendeci olarak ilk günden bu yana Türk mutfağının gelişimi ve hak ettiği yere gelmesi misyonuyla çalıştıklarına dikkat çekerek, “Türk mutfağının tüm dünyada daha fazla tanınması ve şefleriyle birlikte hakettiği değeri görmesi için üzerimize düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyoruz. Bu doğrultuda ana partneri olduğumuz MICHELIN Rehberi, Türk restoranlarını dünyaya tanıtılması ve gastronomi turizmi açısından da çok büyük bir öneme sahip. Türkiye’deki destinasyonlarının artmasıyla birlikte, Türk mutfağının bilinirliği daha da artıyor. MICHELIN Rehberi 2025 seçkisinde 132 restoranın yer alması çok kıymetli. Sürdürülebilirliğin sektörümüz için git gide daha da önem kazandığı günümüzde 10 restoranın yeşil yıldız alması ise Türk şeflerinin duyarlı yaklaşımının bir sonucu. Şefleriyle, üreticisiyle, servis ekipleriyle bu listenin çok daha genişleyeceğine gönülden inanıyorum” dedi.

Metro, Türkiye’de Gastronomi Sektörünü Geliştirmeye Devam Ediyor

Yerel değerleri evrensel bakış açısıyla ele almanın büyük önem taşıdığına inanan Metro Türkiye, ulusal ve uluslararası yarışmalara verdiği destek, MICHELIN yıldızlı restoranların şefleriyle gerçekleştirdiği eğitimler ile dünya mutfaklarının karşılıklı ilham almasına katkıda bulunuyor. Yerel ve coğrafi işaret tescilli ürünlerin Türk mutfağında geleneksel ve modern yorumlarla daha çok yer alması için çalışmalarını sürdürürken, global arenada tanıtılması için de projeler yürütüyor.

2015 yılında yatırımını gerçekleştirdiği ve bugün 10. yılına giren Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’da ise sektör profesyonellerine ve şef adaylarına yönelik organize ettiği eğitimler, buluşmalar ve ürün gelişimine katkı sağladığı ÜR-GE faaliyetleri ile binlerce sektör çalışanına rehberlik etmeye devam ediyor.

MICHELIN Rehberi 2025 Seçkisi –  İstanbul

İki MICHELIN Yıldızı:

TURK FATİH TUTAK

Bir MICHELIN Yıldızı:

Araka

Arkestra

Casa Lavanda

Mikla

Neolokal

Nicole

Sankai by Nagaya

Bib Gourmand:

Aida – vino e cucina

Ali Ocakbaşı

Araf İstanbul

Cuma

EFENDY

Foxy Nişantaşı

Inari Omakase Kuruçeşme

Karaköy Lokantası

Nazende Cadde

Pandeli

SADE Beş Denizler Mutfağı

Tatbak

Tavacı Recep Usta Bostancı

Tershane

Tavsiye edilen:

29

1924 İstanbul

Aheste

Aila

Akira Back İstanbul

Alaf

Apartıman Yeniköy

AQUA

AŞEKA

Atölye

Avlu Restaurant

AZUR

Balıkçı Kahraman

Banyan

Beyti

Borsa Restaurant

Calipso Fish

Çok Çok Pera

Çok Çok Thai

Deraliye

Eleos Yeşilköy

Fauna

Gallada

Giritli

Hakkasan İstanbul

Herise İstanbul

Itsumi

Khorasani

Kıyı

Lokanta 1741

Lokanta by Divan

Lokanta Feriye

Lokanta Göktürk

Mürver

Nobu İstanbul

OCAK

Park Fora

ROKA

Ruby

Rumelihisarı İskele

Saku

Şans

Seraf Mahmutbey

Seraf Vadi

Spago

St. Regis Brasserie

Sunset Grill & Bar

Telezzüz

The BARN

The GALLIARD Vadistanbul

The Red Balloon

Tuğra Restaurant

Vogue Restaurant

Yeni Lokanta

Zuma İstanbul

İZMİR RESTORAN:

Narımor

OD Urla

Teruar Urla

Vino Locale

Adil Müftüoğlu

Aslında Meyhane

Asma Yaprağı

Ayşa Boşnak Börekçisi

Beğendik Abi

Hiç Lokanta

LA Mahzen

Tavacı Recep Usta

Amavi

Birinci Kordon Balık Restoran

Gula Urla

Hus Şarapçılık

İsabey Bağevi

Kasap Fuat

Kasap Fuat Çeşme

Levan

Ortaya Alaçatı

Ristorante Pizzeria Venedik

EKOVİZYON DERGİ – ekovizyon.com.tr

Facebook Comments

POST A COMMENT.