Beykoz Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 1. Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle ‘Raylı Sistemlerde Kaza/Olay Farkındalık Çalıştayı’ düzenledi. Kaza ve olaylara neden olan etkenlerin en aza indirilmesi konusunda önerilerin paylaşıldığı çalıştayda, bu alanda eğitim alan öğrencilere kurulacak ‘Lojistik köyleri’ ile istihdam yaratılacağı açıklandı. TCDD 1. Bölge Müdür Yardımcısı Halil Korkmaz, tarihi Haydarpaşa Tren Garı’nın restorasyonun devam ettiğini ve 2018 yıl sonunda tekrar faaliyete geçebileceğini söyledi.
Beykoz Üniversitesi, Türkiye demiryolları ile ilgili önemli bir çalışmaya imza attı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 1. Bölge Müdürlüğü ile iş birliği yapan Beykoz Üniversitesi, demiryollarında kaza ve olaylara neden olan etkenlerle bu etkenlerin en aza indirilmesi konusunda ‘Raylı Sistemlerde Kaza/Olay Farkındalık Çalıştayı’ düzenledi. Beykoz Üniversitesi Kavacık Rektörlük Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya üniversite yönetimi, öğretim üyeleri, öğrenciler, TCDD yönetici ve görevlilerinin yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşları ile Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Lisesi Raylı Sistemler Bölümü öğrencileri de davetli olarak katıldı. Raylı sistemler üzerine eğitim alan öğrencilerin mezun olduktan sonra iş bulma kaygısı taşımamaları amacıyla konuşmasında TCDD’nin 2023 yılı vizyonunu paylaşan TCDD 1. Bölge Müdürü Nihat Aslan, yapım aşamasındaki projeler ve istihdam yaratacak ‘Lojistik köyleri’ hakkında detaylı bilgiler verdi.
Türkiye’deki demiryollarından bahsederek şu anda ihale aşamasında olan ve gelecekte yapılması görüşülen yeni demiryolu hatları konusunda bilgiler paylaşan TCDD 1. Bölge Müdür Yardımcısı Halil Korkmaz, TCDD’nin yakın planda demiryolları hatlarını artırarak, diğer gelişmiş dünya ülkelerinde kullanılan demiryolu ulaşımına ve harcanan yatırımlara ulaşmayı hedeflediğini belirtti. Haydarpaşa Tren Garı restorasyonu hakkında da önemli bilgiler veren Korkmaz, 2018 yılı sonunda garın tekrar kullanıma açılabileceğinin müjdesini verdi.
Önlemler üzerine çalışılacak
Demiryollarında emniyet sisteminin işleyişini anlatarak bu sistemin ne kadar önemli olduğundan bahseden TCDD 1. Bölge Müdürlüğü Demiryolu Emniyeti Risk Yönetimi Müdürü Cemal Yaşar Tangül ise seferlerin zamanında yapılmasından enerji verimliliğine kadar pek çok alanda emniyet sisteminin faydalarından söz etti. Kaza/olay sebeplerinin teknik, organizasyonel, kurum dışı, doğal afet ve kurum personeli gibi pek çok nedenden kaynaklanabileceğini anlatan Tangül, yapılan çalıştayın sonuçlarına göre alınabilecek önlemleri konuşup, bunlar üzerine çalışılacağını belirtti.
Ekovizyon Dergi/ekovizyon.com.tr
POST A COMMENT.