SSL sertifikasının önemi artıyor
‘Siber saldırıların işletmelere vereceği zarar 8 trilyon doları bulabilir’
Son yıllarda artan siber saldırılar bireysel ve kurumsal zararlarla birlikte ülke ekonomilerini de büyük zararlara uğratıyor. Siber saldırıların her yıl dünya ekonomisine 3 trilyon dolar zarar verdiği belirtiliyor.
Sadece geçtiğimiz yıl 150 ülkede 300 bin bilgisayar kötü amaçlı yazılımlardan etkilendi. Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan Küresel Risk Raporu’na göre önümüzdeki 5 yıl içinde siber saldırıların işletmelere vereceği zararın 8 trilyon dolara ulaşabileceği öngörüldü. E-Tugra EBG A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran, “Raporda, dünya ülkelerinin 2018 yılında karşılaşabilecekleri olası riskler arasında, olağandışı hava koşullarının yarattığı riskler ve doğal afetlerin ardından üçüncü önemli risk faktörü olarak siber saldırılar gösterilmektedir. Siber saldırılar bireyleri, işletmeleri, kamu kurum ve kuruluşlarını öngörülmeyen büyük zararlara uğratabilir. Elektronik ortamda faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşların sistem yazılımlarını kötü amaçlı yazılımlara karşı SSL sertifikası ile güçlendirmelerini öneririm” dedi.
Son yıllarda artan siber saldıralar, Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı Küresel Riskler Raporu’nda da önemli bir yer tuttu. 2018 yılında dünyanın karşılaşabileceği olası büyük tehditler sıralamasında siber saldırıların oluşturacağı riskler, olağandışı hava koşulları ve doğal afetlerin ardından üçüncü büyük tehdit olarak yer aldı. Rapora göre, siber saldırıların dünya ekonomisine getirdiği finansal zarar önümüzdeki 5 yıl içinde 8 trilyon doları bulabilir.
Ülkemizdeki tüm işletmelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının kötü amaçlı yazılımlara karşı sistemlerini SSL sertifikası ile güçlendirmeleri gerektiğini söyleyen E-Tugra EBG A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran, “SSL güvenlik sertifikaları siber saldırıları önleyerek, kurumların güvenliğini sağlıyor, operasyon maliyeti giderini düşürüyor. 256 bit güçlü şifreleme kullanılan SSL sertifikaları kişisel bilgilerin üçüncü kişilerin eline geçmesini engelliyor. Kredi kartı numarası, hesap bilgileri, parola ve diğer kişisel ve kurumsal verilerin güvenliğini tehdit eden sahte link yönlendirme taktiği ile bilgi hırsızlığı phishing, fidye yazılımı, kimlik hırsızlığı saldırıları ve diğer kötü amaçlı yazılımlara karşı etkili kalkan oluyor” dedi.
Türkiye’nin artık bilgi teknolojileri üreten ve satan bir ülke olduğuna dikkat çeken Kuran, yüzde yüz yerli sermayeli bir kuruluş olan E-Tugra’nın, MozillaFirefox, Microsoft IE, Opera, Safari, Chrome, Ipad, IPhone, Andorid gibi dünya devlerinin uygulamalarında yüzde yüz güvenilir sertifika otoritesi olarak tanınan ilk ve tek Türk SSL sağlayıcısı olduğunu belirtti. E-Tugra EBG A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı N. Hüseyin Kuran şunları söyledi:
“E-Tugra SSL sertifikalarımızın teknik ve yazılımları milli bir yapıda üretildi ve uluslararası bağımsız denetim kurumlarından tam not aldı. Bu başarıyı yaklaşık 8 yıl süren, uluslararası alanda öngörülen standart, teknik ve güvenlik kriterlerine uygun titiz bir çalışmanın ürünü. Tamamen kendi kontrolümüzde olan CA (Certification Authority) sistemi sayesinde, hiçbir yabancı firmaya bağlı kalmadan, yüzde yüz Türkiye’ye ait bir yapıda SSL sertifikaları ürettik. E-Tugra sahip olduğu 4096 bit kök sertifika ile de Türkiye’de tek, dünyada sayılı şirketlerdendir. ”
Ekovizyon Dergi/ekovizyon.com.tr
POST A COMMENT.