Beypiliç Genel Müdürü ve Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR DER) Başkanı Sait Koca, GDO’yla ilgili yaptığı açıklamalarla şaşırttı.
Beypiliç tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beypiliç Genel Müdürü ve Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR DER) Başkanı Sait Koca, GDO’yla ilgili yaptığı açıklamalarla şaşırttı. Bütün dünyada GDO gerçeği olduğunu ifade eden Koca, buna alışmak gerektiğini ifade etti.
Koca, GDO’lu üretimin sürekli arttığını ifade etti ve ekledi; “ GDO’lu üretim anlatılan gibi çok fazla verim almak için, dünyadaki açlığı bitirmek için falan da değil. Daha sağlıklı ürün elde etmektir. GDO’nun bir sürü artıları var. Zaman zaman sektör hakkında medyada ortaya çıkan olumsuz söylemlerin gerçeklerle alakası yok. Tüketiciler kulaktan dolma yalan yanlış bilgiler yüzünden boş yere piliç etinden soğuyor” dedi.
Türkiye’de yasak kapsamında
Bazı uzmanlar GDO’lu ürünlerin kanser riski taşıdığını savunuyor. Türkiye’de insan gıdası olarak tüketilmek üzere GDO’lu ürüne izin verilmiyor. İskoçya’daki bir enstitüde GDO’lu patatesle beslenen farelerin tümünün iç organlarında küçülme, bağışıklık sistemlerinde çökme, kan yapılarında bozulma görüldü.
Rusya Bilim Akademisinde GDO ile beslenen farelerin yavrularının yüzde 55’i doğduktan sonra üç hafta içinde öldü. Avusturya Tarım ve Sağlık Bakanlığı’nın finansmanı ile Viyana Üniversitesinin yaptığı bir çalışmada ise GDO gıdalarla beslenen farelerin 3-4 nesil sonunda büyük ölçüde üreme yeteneklerini kaybettikleri belirlendi.
POST A COMMENT.