Giresun’da S-70 tipi Sikorsky askeri helikopter düştü. Kazada şehit olanların sayısı 7’ye yükseldi, 8 kişi de yaralandı. Tuğgeneral Mustafa Doğru yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığı’ndan görevlilerin de bulunduğu heyetle Alucra’ya gitti.
Komutanlar ve eşleri, bayramlaşmaya ve Alucra’da bir şehit ailesini ziyarete gidiyorlardı.
S-70 tipi Sikorsky helikopter, saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle Tohumluk Yaylası’na düştü. Kaza, köylüler tarafından askeri yetkililere haber verildi.
Kazada 7 kişi şehit oldu, 8 kişi de yaralandı.
Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Doğru’nun bilincinin yerinde olduğu da belirtiliyor.
Albay Ünal Bayhan ve bir personel eşi de Alucra hastanesine kaldırıldı.
‘TUĞGENERAL’İN YARALI OLDUĞU BİLGİSİ VAR’
Albay Ünal Bayhan ve bir personel eşi Alucra hastanesine kaldırıldı.
Başbakan Yıldırım, Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun şehit olup olmadığı yönündeki soru üzerine, “Yaralı olduğu şekilde bilgi var” şeklinde açıklama yaptı.
Yıldırım, yaptığı açıklamada “Sayılar teyide muhtaç olduğu için şu an söylemek doğru olmaz, kurtulanlar var yaralı, kurtulamayanlar var” ifadelerini kullandı.
BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ HASTANEYE GİTTİ
Ramazan bayramı dolayısıyla Giresun’da bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de Jandarma Bölge Komutanlığı’na geçerek basına kapalı toplantı gerçekleştirdi. Başbakan Yardımcısı Canikli daha sonra yaralıların durumuyla bilgi almak için hastaneye gitti. Canikli’nin yaralıların durumuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.
Kazanın ardından Giresun Valisi Hasan Karahan bölgeye gitti. AKUT ve sağlık ekipleri de olay yerine sevk edildi.
‘ALÇAKTAN UÇARKEN KAZA MEYDANA GELDİ’
Helikopterin alçaktan uçtuğu ve kazanın da bu nedenle meydana geldiği iddialar arasında. Kazaya yoğun sisin neden olduğu da gelen bilgiler arasında.
Son Dakika
- DünyaSOCAR “Yeşil Tahviller” ile Bakü Fon Borsası’nda işlem görmeye başladı
- EkonomiYurt içinde cari denge, yurt dışında enflasyon
- TürkiyeVedat Milor’dan gizli reklam suçlamasına yanıt: “Bağımsızım”
- EkonomiÇekirdeksiz kuru üzüm ihracatı 2024/25 sezonunun ilk yarısında 310 milyon dolar oldu
- BitcoinBlockchain 21. yy. başlarına tesadüf eseri düşmüş bir 22. yy. teknolojisidir
- LojistikÖzel jet sayısında rekor artış
- EnerjiEksim Enerji, Viranşehir GES’te enerji üretimine başladı
- TeknolojiYapay Zeka ile konaklama mümkün mü?
- TeknolojiAndroid cihazınızı otomatik olarak Wi-Fi’ya bağlamayın!
- EnerjiSOCAR Türkiye ve Siemens’ten birliği
POST A COMMENT.