Dünyanın en çok petrol üretilen bölgelerinde bulunan bir çok ülke, faaliyetlerinde Blockchain teknolojisini benimsemeye başladı. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) önderliğinde, Körfez Arap ülkeleri iş birliği konseyi (KİK) ülkeleri de Blockchain teknolojileri alanında yarışa girdiler.
BAE projeleri arasında akıllı Dubai şehri, 2020’ye kadar tüm devlet kurumlarında Blockchain teknolojisini kullanmayı amaçlayan “Dubai Blockchain Stratejisi” dir .
Akıllı Dubai Ofis Direktörü Dr. Aisha bin Bishr’a göre, yeni teknolojinin şehrin gereksinimlerini karşılayacağından eminler:
“Gelişmekte olan teknolojiyi şekillendirdiğimizden ve kentin ihtiyaçlarına gerçekten uygun bir şekilde olmasını sağlamak için Dubai’deki sorumluluğu burada alıyoruz.”
Blockchain’in petrol sektöründeki umutları
Petrol endüstrisinde Blockchain, petrol fiyatlarının istikrara kavuşması için olası bir çözüm olarak görülüyor.
Sektörde teknolojinin benimsenmesinin, sanayi oyuncularının çoğunluğu tarafından etkinlik ve şeffaflık talebini tatmin etmesi bekleniyor.
Akıllı sözleşmelerin ve Blockchain teknolojisi uygulanmasının aynı zamanda sektörü dijital çağa itmesi bekleniyor.
İsviçreli uzman Marco Dunand’a göre Blockchain teknolojisinin benimsenmesi , enerji sektöründeki devasa evrak işlerini büyük ölçüde azaltacaktır.
“Enerji endüstrisinde, petrol üretimi ve nakliyesi oldukça dijitalleşmiş olacak. Dolayısıyla Blockchain’in piyasaya sürülmesi, alıcıların nakliyeciden satıcıya, birçok evrak işiyle uğraşmadan ulaşmasına izin verecek. “
Teknolojinin sektördeki düzenlemelerin uygulanmasını kolaylaştırması da bekleniyor.
Blockchain, işlem verilerinin güvenliğini ve erişilebilirliğini arttırırken, küresel ortaklıklardaki yeni iletişim düzeyi ve şeffaflık ortaya çıkacaktır. Bu, genellikle bu tür işbirliklerinde görülen karmaşık dava ve uzun yasal işlemleri ortadan kaldırır.
cointelegrapf
POST A COMMENT.